Η ασφάλεια μιας ιστοσελίδας είναι τόσο σημαντική όσο και η ύπαρξη της

b 200 200 232 techical supportΤο να φτιάξετε μια δυναμική ιστοσελίδα δεν αρκεί εάν δεν έχετε φροντίσει να εξασφαλίσετε την φροντίδα της ιστοσελίδας με ενημέρωση των νέων εκδόσεων και φυσικά κάθε 3 με 4 χρόνια την γενική αναβάθμιση της σελίδας σε νέες τεχνολογίες, καθώς στο χρόνο της πληροφορικής ότι ίσχυε εχθές δεν ισχύει σήμερα.

Η ύπαρξη μιας ιστοσελίδας εξαρτάται από 2 βασικούς παράγοντες:

1. Να είναι συμβατή η σελίδα με νέες τεχνολογίες και τα προγράμματα του σέρβερ
2. Να είναι ασφαλείς από επιθέσεις των χάκερς και των προγραμμάτων που εγκαθιστούν στην ιστοσελίδα σας ένα κώδικα – ιό για να έχουν εξ ολοκλήρου υπό έλεγχο το σέρβερ σας.

Οι στόχοι των χάκερς κυρίως είναι 4

1. Για να θέσουν υπό έλεγχο το σέρβερ σας και να το χρησιμοποιούν ως mail σερβερ με σκοπό την αποστολή spam email χωρίς να αφήνουν ίχνη.
2. Για να δημιουργήσουν εντός της σελίδας σας μια κρυφή υποσελίδα μέσω του οποίου θα αποσπούν τα στοιχείων των πιστωτικών καρτών των πελατών χρησιμοποιώντας ως σημείο ανταπόκρισης το ip του σερβερ σας.
3. Για να χρησιμοποιήσουν τους επισκέπτες της σελίδας σας για να τους προωθήσουν ένα μήνυμα ή μια διαφήμιση.
4. Για να καταστρέψουν την ιστοσελίδα για πολιτικούς ιδεολογικούς θρησκευτικούς όποιους άλλους λόγους ( σίγουρα σε αυτήν την κατηγορία δεν ανήκει μια εμπορική ή προσωπική σας ιστοσελίδα )

Είναι πρωτεύουσας σημασίας να φροντίζετε την ασφάλεια της σελίδα σας, αναθέτοντας αυτήν την δυνατότητα σε ένα ειδικό, που μπορεί να ανταποκριθεί εάν και εφ' όσον εσείς δεν έχετε τις κατάλληλες τεχνικές γνώσεις. Δεν φτάνει να έχετε μόνον μια υπηρεσία φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας καθώς η απλή υπηρεσία της φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας περιορίζεται μόνον, στη λειτουργία του σερβερ.
Το σέρβερ δεν έχει καμία ευθύνη έναντι της εφαρμογής και του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι στην περίπτωση του χάκινγ της ιστοσελίδας σας το σέρβερ στο οποίο φιλοξενείστε στην καλύτερη περίπτωση με κάποια επιπλέον χρέωση να σας αντικαταστήσει την ιστοσελίδα σας με το προηγούμενο back up, εάν και εφόσον και το back up δεν έχει μολυνθεί με κακόβουλα προγράμματα – ιούς.

Από τις τελευταίες ανακοινώσεις σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης το Facebook, μόνο για το έτος 2013 έχει δαπανήσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια δολάρια στους χάκερς για να εντοπίσουν τα επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα – ιους που θα μπορούσαν να βλάψουν την σελίδα της κοινωνικής δικτύωσης.

Σαφώς εσείς δεν χρειάζεται να επενδύσετε 1,5 εκατομμύρια δολάρια, αλλά λιγότερα από 1 ευρώ την ημέρα για αυτόν τον σκοπό. Φροντίστε πάντα η φιλοξενία της ιστοσελίδας σας να συνοδεύεται από συμβόλαια συντήρησης. Δείτε εδώ μερικά από τα συμβόλαια συντήρησης της εταιρείας μας .....