Εξωστρέφεια - Προώθηση στο Εξωτερικό

Τις εποχές της οικονομικής κρίσης η λύση και το φάρμακο της οικονομικής ιάσεως είναι η έξοδος σε μια νέα αναπτυσσόμενη αγορά.
Έτσι έχουμε μπροστά μας την Ευρώπη και την Ρωσία εύπορες αγορές πολλών χωρών όπως η Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο, οι σκανδιναβικές χώρες που στο σύνολο συνθέτουν μια αγορά των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων της Ευρώπης, και φυσικά η ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Ρωσίας με 150 εκατομμύρια πληθυσμό.

eksodtrefeia eshopΗ εταιρεία μας εδώ και χρόνια μελετά την Ευρωπαϊκή διαδικτυακή αγορά  για την προώθηση των προϊόντων -υπηρεσιών σας σε αυτές τις χώρες.
Η ύπαρξη μιας απλής ιστοσελίδας σε πολλές γλώσσες ,δεν είναι προϋπόθεση ούτε και το αποτελεσματικό εργαλείο για την σωστή προώθηση της επιχείρησή  σας, στις αγορές της Ευρώπης.

Οι  περισσότερες επιχειρήσεις κατασκευάζουν μια ιστοσελίδα , τη μεταφράζουν στα αγγλικά, ίσως και σε κάποια άλλη γλώσσα και προσπαθούν να προωθήσουν την επιχείρηση και τα προϊόντα τους γενικά και αόριστα σε όλο τον κόσμο. Κάτι που συνήθως δεν  φέρνει τα αποτελέσματα που θα μπορούσε να φέρει  εάν γινόταν μια πιο ουσιαστική εργασία για την προώθηση των προϊόντων τους σε μια συγκεκριμένη χώρα.

Κανείς Γάλλος, Γερμανός, Ιταλός, Ισπανός, Ρώσος δεν ψάχνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, στις μηχανές αναζήτησης στα Αγγλικά. Αλλά θα του ήταν πιο εύκολο και πρακτικό, να τα αναζητήσει στη μητρική του γλώσσα.

Οι μηχανές αναζήτησης  εμφανίζουν σε καλές θέσεις τις σελίδες όχι μόνο ανάλογα με το περιεχόμενό τους  αλλά και ανάλογα με την τοποθεσία από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι επισκέπτες της σελίδας.
Έάν έχετε μια ιστοσελίδα η κύρια επισκεψιμότητα της οποίας είναι κυρίως από την Ελλάδα και αυτή εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης στην Ελλάδα δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα εάν με τις ίδιες λέξεις αναζητήσετε στην Γερμανία.

Η κύρια Μηχανή Αναζήτησης για την Ευρώπη είναι η Google, για την Ρωσία είναι η Yandex.ru εάν σκοπεύετε να προωθείτε στην Ρωσία την ιστοσελίδα σας μέσω Google θα έχετε μόλις το 20% της αγοράς ενώ στο Yandex το 80%

Για να έχετε ουσιαστικά αποτελέσματα μέσω του διαδικτύου στο εξωτερικό, θα πρέπει να κατασκευάστε μια εξειδικευμένη σελίδα για εκείνη την χώρα και όχι μια για όλες.

Η σωστή προώθηση της ιστοσελίδας σε μια συγκεκριμένη χώρα, προϋποθέτει καλή έρευνα και γνώση του ανταγωνισμού εκείνης της αγοράς, και των αναγκών  των χρηστών. Χρειάζεται ειδική μελέτη, σχετικά με τον τρόπο και λέξεις – φράσεις που χρησιμοποιούν για την αναζήτηση των προϊόντων και των υπηρεσιών σας ,οι υποψήφιοι πελάτες των αντίστοιχων χωρών. Η εταιρεία μας εξειδικεύεται σε αυτή την έρευνα καθώς έχει μια μεγάλη βάση δεδομένων -πληροφοριών για όλες τις αξιόλογες αγορές της Ευρώπης και ειδικότερα της Ρωσίας.