Σωστή χρήση του mail marketing

arthro23Ένα από τα βασικά δυναμικά μιας επιχείρησης είναι το παθητικό πελατολόγιο το οποίο δεν αξιοποιείται σωστά ούτε και στο ενεργητικό πελατολόγιο.

Είστε μια εμπορικη επιχείρηση και δέχεστε καθημερινά πολλούς υποψηφίους πελάτες εκ των οποίων ελάχιστοι αγοράζουν.

Ποιο είναι το όφελος σας όμως από τις επισκέψεις χιλιάδων υποψηφίων πελατών που δεν αγοράζουν κάτι από την επιχείρηση σας, και μερικοί εξ' αυτών ίσως και να μην σας ξανά επισκεφτούν ποτέ διότι είναι από άλλες πόλεις, περιοχές, και απλά σας επισκέφτηκαν τυχαία.

Στην εποχή της πληροφορικής που διανύουμε σίγουρα δεν πρέπει να αφήνετε να φεύγουν τέτοιες ευκαιρίες επαφής με υποψήφιους πελάτες !
Ή θα προσπαθήσετε να πουλήσετε και να σας αφήσουν χρήματα, ή θα τους ζητήσετε ένα email επικοινωνίας, για να τους στείλτε τις προσφορές της εταιρείας σας που ενδιαφέρουν τον υποψήφιο πελάτη, διότι ο επισκεπτόμενος ενδιαφέρετε για τα προϊόντα σας και είναι ο o καταλληλότερος για ενημέρωση.


Η αποστολή των email σε αγνώστους φέρνει ελάχιστα αποτελέσματα μόλις 0,1% ενώ σε ένα επιλεγμένο υποψήφιο πελατολόγιο μπορεί να σας φέρει έως και 20% αποτελέσματα.
Εάν κάθε μέρα μαζεύεται 20 email από διαφόρους που επισκέπτονται την επιχείρηση σας ( διότι θα υπάρχουν και μερικοί που θα αρνηθούν να σας δώσουν ) τον μήνα θα έχετε μαζέψει περίπου 500 email, το χρόνο 6000 email ανθρώπων που σας έχουν γνωρίζει από κοντά και έχουν επισκεφτεί την επιχείρηση σας, και ενδιαφέρονται για τα προϊόντα σας.
Κάθε στοχευμένο email αντιστοιχεί με 200 άστοχα.
Εάν στείλτε π.χ 500 email σε ανθρώπους με τους οποίους είχατε προηγουμένως μια επαφή είναι σαν να στέλνετε 100.000. email σε άγνωστους και τυχαίους.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό του email μάρκετινγκ είναι να μην το παρακάνετε, δηλαδή μη στέλνετε κάθε μέρα ή εβδομάδα email και μάλιστα για θέματα που δεν είναι πολύ σημαντικά.
Ένα καλό διάστημα ενημέρωσης είναι ανά 15 μέρες ή ανά μήνα, και θα πρέπει να μελετήσετε το περιεχόμενο του email που στέλνετε, ή θα πρέπει να έχει μια πολύ καλή οικονομική και ποιοτική προσφορά ή μια δωρεάν συμβουλή που μπορεί να σας φέρει πιο κοντά τον πελάτη.

Για ομόδικες αποστολές mail μάρκετινγκ δοκιμάστε το σύστημα μας στο www.maniamail.eu
Μπορείτε 1000 ομαδικά email με λιγότερο από 1 ευρώ, αποκτώντας ένα καλό πακέτο περισσότερα δείτε εδώ ........